1. Definitii


ELEGANCE DECOR– Societatea ELEGANCE DECOR SRL, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J51/139/2011, avand CUI 28263546, atribut fiscal RO, capital social 200 lei, sediu social in Strada Dorobanti, Nr. 20, Calarasi, Jud. Calarasi, Romania, telefon 0748.400.231 / 031.421.66.81, cont bancar RO23 INGB 0000 9999 0235 1292 deschis la ING Bank – Agentia Tineretului.

SITE – Domeniul elegance-decor.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT cu urmatoarea definitie:

a. toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

b. continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Elegance Decor SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

c. orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al Elegance Decor SRL UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

d. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Elegance Decor SRL intr-o anumita perioada;

e. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Elegance Decor SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

f. date referitoare la Elegance Decor SRL, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.

MEMBRU – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Elegance Decor SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT – Persoana care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

DOCUMENT – prezentul Termeni si Conditii.

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Elegance Decor SRL intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Elegance Decor SRL cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Elegance Decor SRL catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Elegance Decor SRL sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.2. General


Plasarea unei comenzi catre Elegance Decor SRL reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile din prezentul Document.

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Site-ului / Continutului / Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Elegance Decor SRL si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/ Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentii termeni si conditii; Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre parti si notificarii acestuia in scris catre Elegance Decor SRL.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil la adresa elegance-decor.ro.

2.4. Prin folosirea Site-ului / Continutului / Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, Elegance Decor SRL sau oricarui tert cu care Elegance Decor SRL are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si / sau nu accepta si / sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de Elegance Decor SRL prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si / sau comunicarilor din partea Elegance Decor SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc).

2.5.2. Elegance Decor SRL va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si / sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art. 2.5, acesta poate sa contacteze Elegance Decor SRL sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Elegance Decor SRL destinate acestui scop.

2.7. Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Elegance Decor SRL.

2.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Elegance Decor SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Elegance Decor SRL va anula Comanda acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.9. Acest Site este adresat Membrilor persoane juridice si persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre Elegance Decor SRL, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila atat persoanelor cu domiciliul in Romania, cat si international. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile sus mentionate.3. Continut


3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si / sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a Elegance Decor SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si / sau publicare).

3.2. Elegance Decor SRL detine dreptul de autor sau de folosinta asupra continutului site-ului elegance-decor.ro incluzand continut de tip text si imagini. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si / sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Elegance Decor SRL, includerea oricarui continut in afara site-ului Elegance Decor SRL, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Elegance Decor SRL asupra continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Elegance Decor SRL.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si / sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Elegance Decor SRL si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Elegance Decor SRL cu referire la acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si / sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.5. Membrul sau Clientul poate raporta o eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site prin intermediul adresei de e-mail office@elegance-decor.ro.

3.6. In cazul in care Elegance Decor SRL confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Elegance Decor SRL pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.7. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si / sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Elegance Decor SRL si / sau al angajatului sau colaboratorului Elegance Decor SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.8. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.4. Contact


4.1. Elegance Decor SRL publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite automat Elegance Decor SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Elegance Decor SRL de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Elegance Decor SRL se realizeaza in mod electronic, telefonic sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si Elegance Decor SRL, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Elegance Decor SRL in modalitate electronica si / sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).5. Newslettere si alerte


5.1. In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea Elegance Decor SRL prin modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

5.2. Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre Elegance Decor SRL in limitele Politicii de confidentialitate

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si / sau alerte primite.

5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si / sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.

5.3.3. Prin contactarea Elegance Decor SRL, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si / sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si / sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea Elegance Decor SRL sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. Elegance Decor SRL nu va include in newslettere si / sau alerte transmise Membrului sau Clientului nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Elegance Decor SRL, la momentul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor.6. Politica de confidentialitate


6.1. Elegance Decor SRL colecteaza date cu caracter personal pe paginile Site-urilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

a. validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

b. rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

c. pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

d. trimiterea de newslettere si / sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;

e. contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

f. contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

g. scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca Elegance Decor SRL sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la Elegance Decor SRL, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

b. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre Elegance Decor SRL a unei cereri intocmite in forma scrisa, datate si semnate, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre Elegance Decor SRL a unei cereri intocmite in forma scrisa, datate si semnate, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

6.2. Elegance Decor SRL poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Elegance Decor SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea Elegance Decor SRL si / sau al eventualilor terti cu care Elegance Decor SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

6.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

6.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 6.3, Clientul sau Membrul se va adresa Elegance Decor SRL, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.

6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si / sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale Netopia S.R.L. prin solutia integrata mobilPay.

NETOPIA mobilPay si Euplatesc sunt furnizorii Elegance Decor SRL de solutie software de facilitare a comertului electronic, adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.

6.7. Elegance Decor SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

6.8. Politica de confidentialitate Elegance Decor SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. Elegance Decor SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara Site-ului.

6.9. Elegance Decor SRL se obliga ca datele colectate ale Clientului / Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.10. Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.11. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre Elegance Decor SRL, S.C. Netopia S.R.L. are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau a unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.12. Elegance Decor SRL garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.13. Elegance Decor SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

6.14. Membrul / Clientul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Societatea Elegance Decor SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

6.15. Site-ul Elegance Decor SRL foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul Societatii. In cazul pierderii de informatii cauzate de „bug”-uri sau erori ale soft-ului cu care sunt concepute si gazduite site-urile, Elegance Decor SRL nu-si asuma nici o responsabilitate.7. Politica de vanzare online


7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont pe site.

Pentru motive justificate Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Membrului/Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Membrului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Elegance Decor SRL. In oricare dintre aceste cazuri, Membrul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Elegance Decor SRL, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

7.1.3. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel Elegance Decor SRL. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

7.2. Produse si servicii

7.2.1. Elegance Decor SRL poate publica pe site informatii despre produse, servicii si / sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Elegance Decor SRL are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Elegance Decor SRL va face eforturi rezonabile pentru a verifica exactitatea oricaror informatii de pe website, dar nu face nicio declaratie si nu ofera nicio garantie de vreun fel, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea website-ului.

7.2.2. Produsele si / sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

7.2.3. Elegance Decor SRL poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

Daca in urma unei erori umane pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul online, nu vom fi obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si vom anunta acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom comunica noul pret al produsului, iar dvs. veti putea decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul comunicat.

7.2.5. Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale unde nu se practica discounturi. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. Elegance Decor SRL nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului, nefiind transferata in conturile Elegance Decor SRL.

7.2.7. In cazul platilor online Elegance Decor SRL nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru nici un alt cost suplimentar suportat de client, incluzand, dar nelimitandu-se, la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

7.2.8. Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracterisitici si greutate, a preturilor, a stocurilor per produs si / sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Elegance Decor SRL, acestea fiind cu titlu de prezentare. Elegance Decor SRL poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

7.2.9. In imaginile produselor si / sau serviciilor, Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor, iar unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

7.3. Comanda online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si Comanda emisa.

7.3.3. Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte ca Elegance Decor SRL are dreptul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Elegance Decor SRL (telefonic sau email), pentru confirmarea personala a comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata in termen de 5 (cinci) zile lucratoare pentru produsele in stoc, aceasta este anulata automat de sistem. Clientii accepta ca Elegance Decor SRL nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

7.3.4. Elegance Decor SRL va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabila adresata Clientului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Elegance Decor SRL, in cazul platii online;

7.3.4.3. datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;

7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si / sau produce daune de orice natura de partea Elegance Decor SRL si / sau partenerilor acestuia;

7.3.4.5. realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;

7.3.4.6. pentru alte motive obiective.

7.3.7. O comanda plasata nu poate fi modificata. Daca clientul doreste o modificare (includerea sau renuntarea la produse), acesta va anula comanda care nu corespunde cu dorintele sale si va face o noua comanda in sistem.

7.3.8. Detaliile de livrare ale produselor incluzand, dar nelimitandu-se, la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Elegance Decor SRL, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre reprezentantii Relatii Clienti. SC Elegance Decor SRL nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru niciun fel de prejudicii cauzate clientilor sai ca urmare a neonorarii comenzilor din motive ce exced vointei Elegance Decor SRL.

7.3.9. In cazul in care un Client isi modifica datele personale folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact noile date modificate corespunzator.

In cazul in care termenele de mai sus nu au fost respectate, comanda nu se mai poate anula de catre client.

7.3.10. Pentru anulare, clientul ne poate contacta telefonic la numerele: 0748.400.231 / 031.421.66.81 sau la adresa de e-mail contact@elegance-decor.ro. Din momentul in care produsele au fost facturate si au intrat in circuitul de livrare, acestea nu mai pot fi anulate.

7.4. Comanda telefonica

7.4.1. Clientul / Membrul poate efectua si comenzi telefonice la 0748.400.231 / 031.421.66.81.

7.5. Contract si finalizare

7.5.1. Elegance Decor SRL va transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client conform legislatiei in vigoare.

7.5.2. Elegance Decor SRL va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

7.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea Elegance Decor SRL, devine Contract onorat.

7.6. Transport

7.6.1. Produsele cumparate de pe site-urile Elegance Decor SRL se livreaza pe teritoriul Romaniei.

7.6.2. Livrarea catre Client a produselor achizitionate de la Elegance Decor SRL, este efectuata numai prin intermediul firmei de curierat rapid.

7.6.3. Clientul accepta in mod expres, prin plasarea comenzii, estimarile pentru costul transportului, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestui cost. In consecinta, Clientul nu poate solicita un cost inferior al transportului.

Elegance Decor SRL va depune toate eforturile pentru livrarea bunurilor la termenele estimate, insa nu va fi raspunzatoare pentru nicio intarziere sau nelivrare a produselor la aceste termene.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat in momentul livrarii sau la data primei incercari de livrare din partea Elegance Decor SRL. In cazul in care livrarea este intarziata din cauza lipsei de instructiuni precise cu privire la adresa de livrare sau destinatarul livrarii, veti suporta costul de depozitare al SC Elegance Decor SRL, in cuantum de 0,1 % din valoarea facturii, pentru fiecare zi completa in care livrarea este intarziata peste data stabilita.

7.6.5. In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (imprimate pe factura) si continutul coletului, Clientul are obligatia de a notifica Elegance Decor si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia) in maximum 24 de ore de la receptia coletului, telefonic sau prin email catre adresa hello@elegance-decor.ro cu detaliile aferente (foto, explicatii etc). In cazul in care exista diferentre intre lista cu produse livrate (imprimate pe factura) si continutul coletelor, insa constatarea nu s-a realizat in prezenta curierului, Elegance Decor nu poate fi tras la raspundere asupra acestui fapt.

7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Fiecare produs comercializat de Elegance Decor SRL beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si nici un membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Garantia produselor oferita de catre Elegance Decor SRL este cea oferita de catre producatorii produselor comercializate de catre Elegance Decor SRL.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Membru sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

7.8. Returnarea produselor

7.8.1. Clientul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare platita pentru produse, in urmatoarele situatii:

7.8.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe

7.8.1.2. Produsele au fost livrate / facturate gresit

7.8.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie

7.8.1.4. Produsele comandate de catre Client au specificatii eronate

7.8.1.5. Clientul s-a retras din contract in termenul de 14 zile calendaristice prevazut la art. 9 din OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

7.8.2. Inainte de expirarea perioadei de retragere, Clientul informeaza Elegance Decor SRL cu privire la decizia sa de retragere din contract. Solicitarea clientului de a returna un produs sau mai multe produse din comanda trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a. produsele pe care intentioneaza sa le returneze;

b. adresa la care firma de curierat trebuie sa se prezinte pentru ridicarea coletului;

c. contul IBAN in care se va efectua plata (in cazul in care plata nu a fost efectuata online).

Returnarea produselor se va efectua doar cu firma de curierat agreata de catre comerciant, costul returului fiind in sarcina clientului.
Raspunsul referitor la cererea de retur se va efectua in termen de 24 de ore lucratoare de la primirea ei de catre un reprezentant Relatii Clienti.
Returul va fi ridicat doar de firma de curierat agreata de comerciant in intervalul 9.00-18.00 de luni – vineri. Detaliile legate de data si ora exacta a ridicarii coletului se vor stabili de comun acord cu reprezentantul firmei de curierat, acesta avand obligatia de a contacta clientul inainte de ridicarea coletului.

7.8.3. Clientului care a notificat Elegance Decor SRL conform art 7.8.2 ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile, in caz contrar, Elegance Decor SRL considerand cererea nefondata / invalida si poate refuza returul.

7.8.4. Clientul Elegance Decor SRL nu va putea sa returneze produsele achizitionate si nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

7.8.4.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.8.1.

7.8.4.2. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile prevazute conform art 7.8.3, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

7.8.4.3. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

7.8.4.4. Conform O.U.G 34/4 iunie 2014 art. 16 lit.e, f,i., Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele casabile. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Cutiile si ambalajul de protectie sunt considerate ca o parte a produsului.

7.8.5. In cazul retragerii din contract a Clientului, Elegance Decor ii ramburseaza acestuia toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea sa, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 10 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului. Returnarea se face numai prin transfer bancar in conturile bancare indicate de Client in format IBAN. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

7.8.6. In cazul inlocuirii produsului cu un alt produs, conform 7.7.1., inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.8.7. In cazul in care Clientul a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.8.3., iar Elegance Decor SRL nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 7.7.1.8. Frauda8.1. Elegance Decor SRL nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

8.3. Elegance Decor SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este / reprezinta interesele Elegance Decor SRL.

8.4. Clientul sau Membrul va informa Elegance Decor SRL asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. Elegance Decor SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru / Client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre Elegance Decor SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri atinse vor fi considerate tentativa de fraudare a Site-ului/Continutul si / sau Elegance Decor SRL. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa atinga acest(e) scop(uri):

8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru / Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Elegance Decor SRL catre Membru / Client.

8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul.

8.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre Elegance Decor SRL catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

8.8. Urmarirea obtinerii anumitor beneficii ce se ofera Membrilor prin folosirea de conturi false (nume care nu sunt reale sau folosirea identitatii unor persoane dar de catre alta persoana) se considera tentativa de frauda si va avea ca efect anularea avantajelor obtinute, blocarea accesului la site-ul/site-urile Elegance Decor SRL si raportarea catre autoritatile relevante.9. Limitare de responsabilitate


9.1. Elegance Decor SRL nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru / Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

9.2. In cazul in care un Membru / Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Elegance Decor SRL violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Elegance Decor SRL, conform detaliilor de contact, astfel incat Elegance Decor SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.3. Elegance Decor SRL nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si / sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si / sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Elegance Decor SRL.

9.4. Elegance Decor SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.5. Elegance Decor SRL este exonerata de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si / sau al continutului transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Elegance Decor SRL, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Membrului, Clientului si / sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

9.6. Elegance Decor SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului

9.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

9.6.3. produsele /serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

9.7. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si / sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Site-ului.10. Forta majora si cazul fortuit


10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si / sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii invoca in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, dar in limitele art. 10.3.11. Litigii


11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc site-urilor si / sau al oricarui continut trimis de catre Elegance Decor SRL Membrului/Clientului prin accesare si / sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.

11.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru / Client si Elegance Decor SRL se va rezolva pe cale amiabila.

11.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si Elegance Decor SRL sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Elegance Decor SRL, in conformitate cu legile romane in vigoare.

11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea si aplicabilitatea celorlalte clauze.

11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.12. Dispozitii finale


12.1. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului / structurii acestuia / serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

12.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, Elegance Decor SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3. Elegance Decor SRL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si / sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.13. Feedback


13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Elegance Decor SRL, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0748.400.231 / 031.421.66.81, de Luni pana Vineri intre orele 09:00-18:00 sau oricand prin email la contact@elegance-decor.ro .

13.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul elegance-decor.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea S.C. Elegance Decor S.R.L.