Chat with us, powered by LiveChat
Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri. Afla mai multe

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Cosmin Nita, vanzari@elegance-decor.ro

 

1. Definitii


ELEGANCE DECOR– Societatea ELEGANCE DECOR SRL, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8218/2021, avand CUI 28263546, atribut fiscal RO, capital social 200 lei, sediu social in Strada Lanariei, Nr. 116, Bucuresti, Sector 4, Romania, telefon 0740431084, cont bancar RO23 INGB 0000 9999 0235 1292 deschis la ING Bank – Agentia Tineretului.

SITE – Domeniul elegance-decor.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT:

a. toate informatiile (incluzand, dar fara a se limita la: text, imagini, design, cod sursa etc.) de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

b. continutul oricarui e-mail trimis MEMBRILOR sau CLIENTILOR sai de catre ELEGANCE DECOR prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

c. orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al ELEGANCE DECOR MEMBRULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta;

d. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de ELEGANCE DECOR intr-o anumita perioada;

e. informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care ELEGANCE DECOR are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

f. date referitoare la ELEGANCE DECOR, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.

MEMBRU – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre ELEGANCE DECOR si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT – Persoana care are sau obtine acces la CONTINUT, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator (ELEGANCE DECOR) si Cumparator (CLIENT) prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona SERVICII de pe SITE.

DOCUMENT – prezentele Termene si Conditii.

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, art. 2 punctul 7: „orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul”.

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Elegance Decor SRL intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Elegance Decor SRL cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre ELEGANCE DECOR catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de plati agreat de catre ELEGANCE DECOR sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

 

2. General


Plasarea unei comenzi catre ELEGANCE DECOR reprezinta acordul dumneavoastra cu termenele si conditiile din prezentul Document.

2.1. Documentul stabileste termenele si conditiile de utilizare ale Site-ului / Continutului / Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre ELEGANCE DECOR si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv, dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea Continutului/ Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termene si conditii; Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenele si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenele si conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre parti si notificarii acestuia in scris catre ELEGANCE DECOR.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil la adresa elegance-decor.ro.

2.4. Prin folosirea Site-ului / Continutului / Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, ELEGANCE DECORsau oricarui tert cu care ELEGANCE DECOR are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Membrul/Clientul nu este de acord si / sau nu accepta si / sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de ELEGANCE DECOR prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si / sau comunicarilor din partea ELEGANCE DECOR de orice natura (electronic, telefonic, etc).

2.5.2. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si / sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art. 2.5, acesta poate sa contacteze ELEGANCE DECOR sau sa foloseasca legaturile din Continutul primit de la ELEGANCE DECOR destinate acestui scop.

2.7. Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de ELEGANCE DECOR. Regulile din legislatia specifica referitoare la incetarea unui contract, raman valabile.

2.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Elegance Decor SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Elegance Decor SRL va anula Comanda acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.9. In cazul in care o comanda este anulata (exceptie facand produsele care sunt realizate la comanda/personalizate pe baza schitelor sau dimensiunilor mentionate de client), Clientul poate opta pentru achizitionarea altor produse de aceeasi valoare sau pentru restituirea banilor achitati.

2.9.1. Acest Site este adresat Membrilor persoane juridice si persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre ELEGANCE DECOR, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila atat persoanelor cu domiciliul in Romania, cat si international. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile sus mentionate.

 

3. Continut


3.1. Continutul, astfel cum este definit la art. 1 din prezentul Document, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si / sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a ELEGANCE DECOR, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si / sau publicare).

3.2. ELEGANCE DECOR detine dreptul de autor sau de folosinta asupra continutului site-ului elegance-decor.ro incluzand continut de tip text si imagini. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si / sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de ELEGANCE DECOR, includerea oricarui continut in afara site-ului ELEGANCE DECOR, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ELEGANCE DECOR asupra continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al ELEGANCE DECOR.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si / sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre ELEGANCE DECOR si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea ELEGANCE DECOR cu referire la acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si / sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.5. Membrul sau Clientul poate raporta o eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site prin intermediul adresei de e-mail contact@elegance-decor.ro.

3.6. In cazul in care ELEGANCE DECOR confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea ELEGANCE DECOR pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.7. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si / sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ELEGANCE DECOR si / sau al angajatului sau colaboratorului ELEGANCE DECOR care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.8. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

4. Contact


4.1. ELEGANCE DECOR publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite automat ELEGANCE DECOR sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, in masura in care astfel de informatii au fost transmise.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea ELEGANCE DECOR de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate ELEGANCE DECOR se realizeaza in mod electronic, telefonic sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si ELEGANCE DECOR, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea ELEGANCE DECOR in modalitate electronica si / sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).

 

5. Newslettere si alerte


5.1. In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termene si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea ELEGANCE DECOR prin modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

5.2. Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre ELEGANCE DECOR in limitele Politicii de confidentialitate

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si / sau alerte primite.

5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si / sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.

5.3.3. Prin contactarea ELEGANCE DECOR, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si / sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si / sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea ELEGANCE DECOR sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. ELEGANCE DECOR nu va include in newslettere si / sau alerte transmise Membrului sau Clientului nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al ELEGANCE DECOR, la momentul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor.


6. Politica de confidentialitate


6.1. ELEGANCE DECOR colecteaza date cu caracter personal pe paginile Site-urilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

a. validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

b. rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

c. pentru a asigura accesul acestuia la Serviciu;

d. trimiterea de newslettere si / sau alerte periodice, in format exclusiv electronic, in temeiul acordului furnizat de catre Membru/Client;

e. contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

f. contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

g. scopuri statistice.


Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca ELEGANCE DECOR sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor). Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la ELEGANCE DECOR, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

b. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c) de mai sus, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre ELEGANCE DECOR a unei cereri intocmite in forma scrisa, datate si semnate, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre ELEGANCE DECOR a unei cereri intocmite in forma scrisa, datate si semnate, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.


6.2. ELEGANCE DECOR poate sa proceseze si alte date ce nu permit identificarea Clientilor/Membrilor (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizate in mod automat de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre ELEGANCE DECOR pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale prezentului Document, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea ELEGANCE DECOR si / sau al eventualilor terti cu care ELEGANCE DECOR are contracte de parteneriat in acel moment.

6.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, cu exceptia situatiei in care pastrarea datelor colectate de catre ELEGANCE DECOR reprezinta o obligatie legala a acesteia din urma.

6.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 6.3, Clientul sau Membrul se va adresa ELEGANCE DECOR, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.

6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si / sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale Netopia S.R.L. prin solutia integrata mobilPay.

NETOPIA mobilPay este furnizorul ELEGANCE DECOR de solutie software de facilitare a comertului electronic adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online. Plata va avea loc in LEI, in urma conversiei valutare la cursul Visa/Mastercard si cursul valutar al bancii emitente a cardului dumneavoastra.

6.7. ELEGANCE DECOR nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

6.8. Politica de confidentialitate ELEGANCE DECOR se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. ELEGANCE DECOR nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara Site-ului.

6.9. ELEGANCE DECOR se obliga ca datele colectate ale Clientului / Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publice, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.10. Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
De asemenea, in temeiul acordului furnizat de catre Membru/Client, este posibil ca datele sa fie puse la dispozitia urmatoarelor persoane, pentru urmatoarele scopuri:
1. FAN Courier Express SRL (persoana juridica romana cu sediul in Sos. de Centura nr. 32, Com. Stefanestii de Jos, Jud. Ilfov, 077175, CUI 13838336, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/4014/2001) – scop: servicii curierat/transport bunuri la distanta, indeplinirea obligatiilor contractuale
2. Incognito Concept SRL (persoana juridica romana cu sediul in Bld. Regina Maria nr. 1B, Bucuresti, CUI 32488989, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/14302/2013) – scop: creare si administrare magazin online Elegance Decor, indeplinirea obligatiilor contractuale
3. Netopia SRL (persoana juridica romana cu sediul in Bld. Pierre de Coubertin nr. 3-5, etaj 4, Bucuresti, sector 2, 021901, CUI 15565496, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9170/2003) – scop: servicii de procesare a platilor, efectuate cu cardul, indeplinirea obligatiilor contractuale
4. EuroPayment Services SRL (persoana juridica romana cu sediul in Str. Mizil, nr. 2C, Bloc Socum, etaj 1, stânga, Sector 3, București, CUI 18773866, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9950/2006) – scop: servicii de procesare a platilor, efectuate cu cardul, indeplinirea obligatiilor contractuale
5. Meraki Solutions SRL (persoana juridica romana cu sediul in Str. Copaceni, Nr. 30-34, Demisol, Cameră 1, Ap. D3, Sectorul 3, București, CUI 35318954, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15121/2015) – scop: administrarea campaniilor de promovare ale Elegance Decor (PPC) – Google si Facebook, indeplinirea obligatiilor contractuale
6. Hristofor Media SRL (persoana juridica romana cu sediul in Aleea Magura Vulturului, nr 4B, Bucuresti, CUI 38458162, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/18740/2017) – scop: administrarea campaniilor SEO ale Elegance Decor, indeplinirea obligatiilor contractuale

6.11. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre ELEGANCE DECOR, S.C. Netopia S.R.L. are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau a unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.12. ELEGANCE DECOR garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.


6.13. Membrul / Clientul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Societatea ELEGANCE DECOR nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

6.14. Site-ul ELEGANCE DECOR foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul Societatii.

 

7. Politica de vanzare online


7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont pe site.

Pentru motive justificate ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Membrului/Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Membrului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel ELEGANCE DECOR. In oricare dintre aceste cazuri, Membrul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al ELEGANCE DECOR, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

7.1.3. ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel ELEGANCE DECOR. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.


7.2. Produse si servicii

7.2.1. ELEGANCE DECOR poate publica pe site informatii despre produse, servicii si / sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care ELEGANCE DECOR are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

ELEGANCE DECOR va face eforturi rezonabile pentru a verifica exactitatea oricaror informatii de pe website, dar nu face nicio declaratie si nu ofera nicio garantie de vreun fel, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea website-ului.

7.2.2. ELEGANCE DECOR poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.3. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in Lei (RON) si includ TVA.

Daca in urma unei erori umane pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul online, nu vom fi obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si vom anunta acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom comunica noul pret al produsului, iar dvs. veti putea decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul comunicat.

7.2.5. Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale unde nu se practica discounturi. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in LEI folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. ELEGANCE DECOR nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului, nefiind transferata in conturile ELEGANCE DECOR.

7.2.7. In cazul platilor online ELEGANCE DECOR nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru nici un alt cost suplimentar suportat de client, incluzand, dar nelimitandu-se, la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI, speze bancare etc.. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta in mod exclusiv Clientul.

7.2.8. Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracterisitici si greutate, a preturilor, a stocurilor per produs si / sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea ELEGANCE DECOR, acestea fiind cu titlu de prezentare. ELEGANCE DECOR poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

7.2.9. In imaginile produselor si / sau serviciilor, ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor, iar unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.


7.3. Comanda online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate si disponibile la un moment dat, exclusiv pe site.

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si Comanda emisa.

7.3.3. Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte ca ELEGANCE DECOR are dreptul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de ELEGANCE DECOR (telefonic sau email), pentru confirmarea personala a comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata in termen de 5 (cinci) zile lucratoare pentru produsele in stoc, aceasta este anulata automat de sistem. Clientii accepta ca ELEGANCE DECOR nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

7.3.4. ELEGANCE DECOR va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabila adresata Clientului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ELEGANCE DECOR, in cazul platii online;

7.3.4.3. datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;

7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si / sau produce daune de orice natura de partea ELEGANCE DECOR si / sau partenerilor acestuia;

7.3.4.5. realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;

7.3.4.6. pentru alte motive obiective.

7.3.7. O comanda plasata nu poate fi modificata. Daca clientul doreste o modificare (includerea sau renuntarea la produse), acesta va anula comanda care nu corespunde cu dorintele sale si va face o noua comanda in sistem.

7.3.8. Detaliile de livrare ale produselor incluzand, dar nelimitandu-se, la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea ELEGANCE DECOR, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre reprezentantii Relatii Clienti. ELEGANCE DECOR nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru niciun fel de prejudicii cauzate clientilor sai ca urmare a neonorarii comenzilor din motive ce exced vointei ELEGANCE DECOR.

7.3.9. In cazul in care un Client isi modifica datele personale folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact noile date modificate corespunzator.

In cazul in care termenele de mai sus nu au fost respectate, comanda nu se mai poate anula de catre Client.

7.3.10. Pentru anulare, clientul ne poate contacta telefonic la numerele: 0740431084 sau la adresa de e-mail contact@elegance-decor.ro. Din momentul in care produsele au fost facturate si au intrat in circuitul de livrare, acestea nu mai pot fi anulate.


7.4. Comanda telefonica

7.4.1. Clientul / Membrul poate efectua si comenzi telefonice la 0740431084.


7.5. Contract si finalizare

7.5.1. ELEGANCE DECOR va transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client conform legislatiei in vigoare.

7.5.2. ELEGANCE DECOR va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.


7.6. Transport

7.6.1. Produsele cumparate de pe site-urile ELEGANCE DECOR se livreaza pe teritoriul Romaniei.

7.6.2. Livrarea catre Client a produselor achizitionate de la ELEGANCE DECOR, este efectuata numai prin intermediul firmei de curierat rapid.

 

   Termenele de livrare:

- profile decorative de interior din colectia Manavi - 24-48 h
 
- profile decorative de exterior - 10-12 zile lucratoare (cu exceptia modelelor din stoc)
 
- vopsea si tencuiala decorativa - 10-12 zile lucratoare
 
- tapet - 3-20 zile lucratoare
 
- fototapet - 10-30 zile lucratoare
 
- panouri decorative din burete - 15 zile lucratoare
 
- panouri decorative din trestie de zahar - 3-5 zile lucratoare
 
- corpuri de iluminat - 10-12 zile lucratoare
 
- textile - 10-12 zile lucratoare


7.6.3. Clientul accepta in mod expres, prin plasarea comenzii, estimarile pentru costul transportului, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestui cost. In consecinta, Clientul nu poate solicita un cost inferior al transportului.

ELEGANCE DECOR va depune toate eforturile pentru livrarea bunurilor la termenele estimate, insa nu va fi raspunzatoare pentru nicio intarziere sau nelivrare a produselor la aceste termene.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat in momentul livrarii sau la data primei incercari de livrare din partea ELEGANCE DECOR. In cazul in care livrarea este intarziata din cauza lipsei de instructiuni precise cu privire la adresa de livrare sau destinatarul livrarii, veti suporta costul de depozitare al ELEGANCE DECOR, in cuantum de 0,1 % din valoarea facturii, pentru fiecare zi completa in care livrarea este intarziata peste data stabilita.

7.6.5. In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (imprimate pe factura) si continutul coletului, Clientul are obligatia de a notifica Elegance Decor si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia) in maximum 24 de ore de la receptia coletului, telefonic sau prin email catre adresa hello@elegance-decor.ro cu detaliile aferente (foto, explicatii etc). In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (imprimate pe factura) si continutul coletelor, insa constatarea nu s-a realizat in prezenta curierului, Elegance Decor nu poate fi tras la raspundere asupra acestui fapt.


7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Fiecare produs comercializat de ELEGANCE DECOR beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si nici un membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Garantia produselor oferita de catre ELEGANCE DECOR este cea oferita de catre producatorii produselor comercializate de catre ELEGANCE DECOR.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Membru sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.


7.8. Returnarea produselor

7.8.1. Clientul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare platita pentru produse, in urmatoarea situatie:

7.8.1.1. Clientul s-a retras din contract in termenul de 14 zile calendaristice prevazut la art. 9 din Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Orice returnare a produselor se va realiza completand formularul de retragere.

Returnarea contravalorii produselor se va realiza printr-o metodă de plată de comun acord cu Clientul.

Clientul poate să se retragă din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metodă dorește - mail, poștă, telefon, SMS, verbal etc. Este datoria Clientului să dovedească faptul că a făcut această declaraţie.

Clientul poate returna produsul prin orice metodă de transport dorește (și va plăti pentru transportul de retur).

Returnarea produselor nu este obligatorie sa se realizeze in ambalajul original.

7.8.2. Inainte de expirarea perioadei de retragere, Clientul informeaza ELEGANCE DECOR cu privire la decizia sa de retragere din contract. Solicitarea clientului de a returna un produs sau mai multe produse din comanda trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a. produsele pe care intentioneaza sa le returneze;

b. adresa la care firma de curierat trebuie sa se prezinte pentru ridicarea coletului;

c. contul IBAN in care se va efectua plata (in cazul in care plata nu a fost efectuata online).

Raspunsul referitor la cererea de retur se va efectua in termen de 24 de ore lucratoare de la primirea ei de catre un reprezentant Relatii Clienti.

7.8.3. Clientului care a notificat ELEGANCE DECOR conform art 7.8.2 ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile, in caz contrar, ELEGANCE DECOR considerand cererea nefondata / invalida si poate refuza returul.

7.8.4. Clientul ELEGANCE DECOR nu va putea sa returneze produsele achizitionate si nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

7.8.4.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.8.1.

7.8.4.2. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile prevazute conform art 7.8.3, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

7.8.4.3. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

7.8.4.4. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 art. 16 lit.e, f,i., ELEGANCE DECOR isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele casabile. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Produsele ce constituie un ambalaj promotional trebuie returnate in respectivul ambalaj promotional. Cutiile si ambalajul de protectie sunt considerate ca o parte a produsului.

7.8.5. In cazul retragerii din contract a Clientului, Elegance Decor ii ramburseaza acestuia toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea sa, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 10 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului, sub conditia indeplinirii obligatiilor din prezentul Document. Returnarea se face numai prin transfer bancar in conturile bancare indicate de Client in format IBAN. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

7.8.6. In cazul inlocuirii produsului cu un alt produs, conform art. 7.8.1., inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.8.7. In cazul in care Clientul a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.8.2., iar ELEGANCE DECOR nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 7.8.1.

7.8.8. Elegance Decor SRL nu va returna costurile aditionale asociate cu un produs deteriorat, cum ar fi manopera, reparatii, etc. Este de datoria Clientului sa verifice produsul inaintea montajului. Nu se vor returna/schimba produsele in care in care montajul este efectuat gresit.

7.8.9. Produsele care sunt facute pe comanda, exclusiv pe baza dimensiunilor/schitelor oferite de catre Client, nu pot fi returnate.