+4 0722.309.650 | +4 031.429.76.07 Strada Lanariei, nr 116 | Luni-Vineri intre orele 09:00 - 18:00

Nume*

E-Mail: *

Telefon*


MesajDesignopedia

Decorațiunile interioare pot deveni o limbă străină pentru mulți dintre noi, dacă intrăm în detalii: cornișe, profile, ancadramente, panouri 3D,  poliuretan și duropolimer. Toate acestea fac și ele parte din lumea decorațiunilor, din amenajări case și design de interior. Și, la nevoie, trebuie înțelese. De aceea am făcut Designopedia, un dicționar de termeni specifici pe care să îl consulți de fiecare dată când ai nelămuriri. Dacă nu găsești cuvântul căutat, scrie-ne. Cu ajutorul tău, vom avea un glossar mai complet.

 

Brâu

Ornament care se aplică, de obicei, pe pereții înalți, pentru a le evidenția talia. Brâurile pot lua culoarea peretelui sau pot fi vopsite în orice nuanță alegi.

Console

Consolele sunt elemente decorative de suport pentru perete. Ele au o formă de S și stau, de obicei, sub rafturi, simulând un punct de sprijin. Gama conține atât modele simple, cât și cu motive vegetale. Suportă orice vopsea și orice culoare.

Cornișe

Cornișele sunt acele profile folosite la decorarea tavanului și a peretelui: fac trecerea dintre cele două, acoperind imperfecțiunile de la îmbinare. Pot fi vopsite în orice culoare. Au o lungime de 2 m și trebuie tăiate potrivit cu măsurătorile făcute.

Elemente decorative pentru tavan/ Rozete

Rozete pentru tavan, domuri pentru lustre & candelabre, tavane casetate și elemente decorative volumetrice. Toate acestea sunt elemente care ajută sistemul d eiluminare al camerei: domurile și rozetele sunt folosite pentru a scoate în evidență candelabrele, iar tavanele casetate pentru a ascunde sursele de lumină. Toate pot fi vopsite în orice vopsea și culoare, integrându-se cu restul camerei. La domuri și rozete, fiți atenți la măsurători, pentru a nu avea porbleme la montarea candelabrului.

Fronton

Element de formă triunghiulară (de cele mai multe ori), mărginit de o cornișă, care încoronează fațada unui edificiu.

Glaf/ Solbanc

Element din lemn, piatră, beton mozaicat sau din material plastic folosit la finisarea părții inferioare a golului unei ferestre; de obicei, această denumire este rezervată glafului interior al ferestrei, cel exterior fiind denumit solbanc.

Instrumente

Pentru a obtine un rezultat perfect in montaj va recomandam utilizarea instrumentelor din pagina de Accesorii.

Lumină indirectă/ Scafe

Sunt acele ornamente aplicate pe tavan sau pe pereți pentru a ascunde vederii corpurile de iluminat. Lampa sau becul este acuns în aceste scafe. Distanța dintre acestea și tavan trebuie să fie de cel puțin 15-20 cm. Recomandăm ca instalarea să fie făcută de un electrician.

Nișă/ Firidă

Sunt elemente aplicate direct în perete. Nișele pot fi și atașate pe perete. Sunt finisate și au aderență bună, astfel că pot fi vopsite cu orice tip de vopsea. Sunt ca niște adâncitură făcută în grosimea unui zid. Sunt din poliuretan.

Pilastru/ Capitel/ Bază

Un pilastru are trei elemente: bază, corp și capitel. E făcut în întregime din poliuretan de înaltă densitate și poate fi folosit în designul de interior. Pilastrul arată ca fațada unei coloane, dar nu are volum și este lipit direct pe perete. Este o coloană plată. Poți să o tai la dimensiunea dorită.