Monotonia peretilor albi a apus demult. Sau cel putin a devenit atat de old fashioned incat e nevoie de putina revigorare in designul de interior al propriei case sau al proiectului pe care il creionezi. Prin simpla adaugare de culoare, forme si elemente decorative pe pereti, casa prinde viata. 

Te-ai gandit vreodata sa lasi deoparte invechitii pereti uni, nebagati in seama si pierduti in banalitate? Lsa-te inspirat si incearca tencuielile si vopselele decorative atat de pretioase si stilate sau, de ce nu, clasicul tapet care acum este reinventat in cele mai inovative forme, atat ca material, cat si ca design? Fa astfel incat sa te simti in casa ta impresionat de aspectul acesteia, lucru care iti va schimba starea zi de zi.

De ce ai alege o vopsea sau o tencuiala decorativa?

Iata aici cateva din avantajele oferite de aceastea.

1. Finisajele bogate si modelele acestora dau personalitate spatiului, adaugand clasa si distinctie interioarelor.

2. Pe langa aspectul estetic deosebit, vopseaua/ tencuiala decorativa este si foarte practica. Un avantaj principal este acela ca se poate aplica pe o multitudine de suprafete incepand cu pereti uscati sau deja tencuiti, pana la panouri, metal, lemn, sticla, ceramica sau chiar tesaturi. De asemenea, se pot aplica pe zone curbe, inaccesibile in cazul tapetului. E nevoie doar ca suprafata sa fie curata, restul este foarte multa imaginatie si rabdare.

3. Fata de tapet, vopseaua/tencuiala decorativa este mai durabila si nu are imbinari ce se pot desface, declansand desprinderea fasiilor. Un perete acoperit cu tencuiala sau vopsea decorativa, in cazul in care se deterioreaza, se reface mult mai usor.  

4. Acest tip de finisare poate ascunde, de multe ori, imperfectiuni ale peretelui care pot determina chiar efectul si modul de aplicare al vopselei sau al tencuielii. Mai multa inspiratie, mai multa distractie pentru un rezultat de invidiat!

5. Intretinerea este floare la ureche deoarece se poate sterge cu o carpa umeda, fara deteriorari ale efectului sau vopselei.

Neobisnuitele modele si texturi ale vopselei decorative se pot obtine cu obisnuitele pensule si role, dar si prin folosirea de bureti, diverse tipuri de panza, pamatufuri de sters praful, spatule, pigmenti de pamant, tencuieli colorate, glazuri, folii, nuante si diversi coloranti. Tehnicile pot fi aplicate pe pereti, podele, tavane, usi, pereti exteriori si chiar mobila. Cateva efecte pe care le puteti regasi la noi pe site sunt: concrete, travertine rough pearl classic, pearl stucco, rust sau patina.

Avatanjele tapetului

O intreaga lume si multa istorie sunt curpinse in modelele de tapet, insa a evoluat acesta de la incarcatele stiluri baroc sau rococo? Raspunsul este da.

Motivele pentru care ai alege acum un tapet pentru casa ta sunt si ele numeroase. Amintim aici cateva:

1. Tapetul poate avea o durata de viata de pana la 15 ani sau chiar mai mult, ceea ce il face o alegere foarte buna din punct de vedere calitate-pret, pe termen lung.  

2. Tapetul adera foarte usor la suprafata peretelui, ascunzand partile nefinisate ale acestuia. De asemenea, multe modele pot fi spalate.

3. Poate da un plus de caldura incaperilor, dar si stil peretilor care au zacut in monotonia culorilor unice.

4. Tapetul poate fi reinventat la nesfarsit cu infinite modele, texturi si printuri de o frumusete deosebita, avand un impact major in decorul unei camere. Practic, nu exista nicio limita pentru variantele ce pot fi create si redate prin tapet, cu atat mai putin efectele aplicate: perlat, vinil, sclipici, cerneluri, piele de căprioară, geluri, margele, folii, texturi de mătase in relief si panza naturala din iarba. Tapetul poate fi fabricat din hartie, fibra de sticla, vinyl, folie metalica, materiale textile, bambus, pluta sau alte materiale. El poate fi in relief, plat, lichid sau cu posibilitate de vopsire.

5. Tapetul poate da impresia ca un specialist si-a trecut semnatura in ceea ce priveste look-ul unui spatiu amenajat. Poate fi aplicat pe un singur perete (cel de accent) sau pot umple saloane intregi.

Poate ca tapetul nu mai este chiar in trend, insa tehnologia nu lasa acest element decorariv sa prinda praf. Mai nou, tapetul poate proteja interioarele de unde wi-fi, in timpul cutremurelor poate preveni daramarea peretilor si pot avea functie de iluminat prin incorporare LED-uri.