Tapetul este modalitatea ideală de a face o schimbare semnificativă în orice cameră. Anul 2022 vine pentru multe persoane cu dorința de a face, pe cât posibil, schimbări în viață și în casă, pentru reîmprospătarea spiritului și stimularea creativității. Deși vopseaua poate fi complet transformatoare, nu are întotdeauna același impact ca tapetul.

În acest an, se mizează pe crearea unui spațiu mai luminos, cu mai multă culoare, un loc mai primitor, care să ne facă să simțim că suntem conectați cu natura. Se caută, de asemenea, obiecte din materiale reciclate, sustenabile, ce vor fi folosite frecvent în renovare și amenajare interioară.

Tapetul vine cu avantajul suprem că poate fi folosit în foarte multe moduri diferite, putând fi montat în toate camerele din casă. Alegând tipul de material potrivit, folosirea culorilor și modelului adecvate încăperii, tapetul este fără îndoială o modalitate plină de posibilități de a amenaja în modul cel mai creativ orice cameră.

Tapetul în tendințele anului 2022

Tapetul de pe piață există, datorită creativității designerilor, astfel au apărut tendințe în mii de modele, culori, texturi și materiale inovative. Dincolo de aspect, tapetul are și alte caracteristici care îl pot face potrivit sau nu pentru proiectul în care va fi folosit.

tapet dormitor

Din punct de vedere constructiv, tapetul este compus din două straturi laminate, bază și suprafața. Cel mai nou tip de tapet, care se găsește în portofoliul Elegance Décor, are principala caracteristică, baza sau materialul suport format din fibre nețesute, vlies, care permite montajul cu ușurință, pentru că adezivul se aplică doar pe perete.

Suprafața poate fi produsă din hârtie întărită cu fibre de nylon, plastic, adică vinilică, sau textilă, fibre naturale de vȋscoză, iută, pânză, mătase sau în amestec cu fibre sintetice.

O altă caracteriatică a tapetului este felul în care se creează imaginea, când fâșiile sunt lipite una lângă alta, existând mai multe variante standard:

  • Modele cu offset 0 sau fără decalaj, fără pierdere la lipirea fâșiilor consecutive, reprezentate de texturi simple, în dungi, etc.
  • Modele cu continuitatea decorului prin montarea inversă a fiecărei fâșii ulterioare, rotite la 360⁰.
  • Modele cu decalaj, offset 32 cm, offset 43 cm, offset 69 cm, etc. modele cu continuitate a decorului prin decalarea fâșiei ulterioare cu lungimea specificată, în general, reprezintă texturi cu tentă clasică, modele florale stilizate, etc.

În portofoliul Elegance Décor există tapetul textil cu bază din fibre textile nețesute, vlies, și cu toate cele trei variante de formarea imaginii pe suprafețe menționate anterior.

Ce avantaje are tapetul cu bază vlies

  • Aplicarea foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este să întinzi adezivul special pe perete sau pe tavan și apoi să aplici fâșiile de tapet.
  • Aspectul perfect. După aplicare, nu se vor forma bule de aer sau goluri, pentru că este ușor de întins, pentru a se potrivi la fix.
  • Păstrarea proporțiilor. După ce adezivul s-a uscat, tapetul cu baza vlies va rămâne la fel, nu se va strânge sau intinde și nu își va modifica deloc poziția.
  • Peretele poate respira. Tapetul cu baza vlies permite trecerea aerului, ceea ce înseamnă că riscul de condens sau de apariție a mucegaiului este considerabil redus.
  • Poate fi îndepărtat cu ușurință. Atunci când îți dorești să îl dai jos, nu este nevoie să îl umezești sau să utilizezi unelte speciale. Acesta este detașabil uscat, iar pereții vor rămâne curați și pregătiți pentru o nouă aplicare.

Tapetul cu bază vlies apare sub o mare diversitate de modele și culori, cu materiale premium, având adaptabilitate pentru toate stilurile arhitecturale, acoperire rapidă a suprafețelor și ușor de aplicat.

tapetul textil

Beneficiile clientului constau într-o bună personalizare și realizare a decorului dorit, cu un minim de personal și intr-un timp foarte scurt, o bună rezistență în timp și crearea sentimentului de „acasă”.

Tendințe pentru amenajări interioare cu tapet în anul 2022

Este bine cunoscut faptul că tapetul a devenit un must have pentru amenajările interioare de bun gust. Dat fiind faptul că s-au cam deconectat de natură o perioadă și nici n-au mai putut să călătorească, tot mai multe persoane au încercat să-și transforme casa în locuri ce conțin elemente naturale.

În acest an se optează pentru tapetul cu frunze verzi, tropicale, dar și tapetul cu aspect de piatră naturală sau de lemn. Mai îndrăzneț, merge pentru relaxare un fototapet cu pădure sau alte peisaje superbe.

1. Tapet textil din iută, culoarea verde

Este mai aproape de natură, aducând în interior culorile și temele naturii anului 2022. Bejul, maroul și verdele se numără printre nuanțele preferate, dar poți folosi și nuanțe îndrăznețe și curajoase pentru a crea o atmosferă cool în casă, care să inducă în același timp un sentiment de calm și bunăstare.

Gândește-te la gri, albastru, sau verde, măslin sau salvie pentru a aduce armonie. Formele îndrăznețe, geometrice din arhitectură pot oferi, de asemenea, inspirație spațiului tău.

tapet textil verde

2. Tapet textil din celofibră și poliester, culoare galben

Este tapetul cu model geometric, ideal pentru amenajări minimaliste. Este un stil dinamic, ce creează o atmosferă intimă și elegantă. Astfel de tapete se încadrează de minune și în locuințele ce merg pe stil industrial.

Tiparele și culorile sunt extrem de variate, de aceea acestea se vor alege in funcție de ce fel de atmosferă vrei să creezi, poate una mai îndrăzneață, energică sau poate una mai relaxantă.

Pentru cei ce vor să abordeze un stil eclectic, care este la polul opus minimalismului, deci ceva ieșit din comun, vor alege tapete care chiar să capteze atenția, devenind un punct focal. Astfel de tapete decorative combină luxul, rafinamentul, îndrăzneala și eleganța. Totodată și stilul abstract este căutat în acest an.

3. Tapet textil din pânză și poliester, culoare galben

Ținându-se cont că s-a trăit mult timp în izolare, este clar că s-a dus dorul conexiunii cu natura. Așadar, se alege în acest an tapetul cu frunze exotice, mici sau de dimensiuni supradimensionate, cu ajutorul căruia se creează o oază de relaxare în locuință.

Astfel de tapete cu elemente botanice ne aduc din prospețimea naturii în interior, în mijlocul junglei urbane. Se caută nuanțe de verde smarald, galben și maro. Este tapetul fantastic pentru un living mic sau pentru un hol luminat natural. Tapetul cu motiv floral, este ideal pentru dormitor, aducând o notă sofisticată, elegantă și romantică, chiar sub multe variante.

4. Tapet textil din celofibră și poliester, culoare gri

Pereții texturați sunt o altă sugestie pentru casa ta. Tapetul nu trebuie să fie unidimensional, iar utilizarea texturilor diferite creează puncte de interes și pereți de mare efect. Crearea efectului de lemn, piatră sau marmură are ca rezultat o atmosferă naturală, plăcută, relaxantă. Dacă un perete întreg îmbrăcat în tapet ți se pare prea mult, bordurile din tapet pot ajuta, pentru a încadra și accentua o anumită zonă a unei camere.

O altă variantă eficientă pentru a obține o cameră pe care toți prietenii tăi o vor remarca este combinația de tapet și vopsea specială. Acest gen de decor funcționează pentru camere mai mici, în general dormitoare, care nu se disting prin nimic, fiind cea mai bună oportunitate de a demonstra că un pic de distracție și creativitate cu tapet poate face minuni.

tapetul textil

5. Tapet textil din pânză și poliester culoare maro

Nu este nimic mai romantic și elegant decât un perete acoperit cu contururi de frunze și flori, în culori ce nu contrastează foarte tare cu fundalul. Tapetul este potrivit pentru peretele de contrast al unui dormitor nu foarte mare, dar și pentru un perete de zonare într-un living open space, pentru zona de birou sau dining.

Cu un asemenea tapet puteți conta pe un efect rafinat, pentru a evidenția peretele din spatele patului sau pentru a acoperi peretele pe care se află biroul. Cu textura lui prețioasă și catifelată, va aduce o notă de eleganță desăvârșită.