Sa te plimbi pe strazi si sa te opresti cu admiratie in fata unei case nonconformiste, dar cu un puternic sentiment de statornicie – iata un motiv pentru care sa te simti familiar oriunde. Sa intri intr-un spatiu ale carui planuri sunt armonizate si delicat accentuate – aceasta este o adevarata desfatare!

Mai universal decat clasicul nu exista, de aceea stilul acesta continua sa se reinventeze tocmai din dorinta oamenilor de a se raporta la ceva frumos, atemporal si fara limite. Clasicul bine ponderat creeaza o punte de netagaduit intre prezentul modern si batranul Acropole al Greciei.

Profile decorative – dinspre functional inspre ornamental

Cand faci cunostinta cu arhitectura clasica, e cumva logic sa incepi cu profilele decorative, de cele mai multe ori elemente mici ca marime, dar cu un important rol decorativ si pragmatic. Fluidizand trecerile intre suprafete si chiar indulcind aspectul unei amenajari, profilele decorative sunt inzestrate si cu o latura functionala. Asa ca vei fi placut surprins de eleganta unui spatiu in care colturile sunt ascunse si marginile zidariei sunt invaluite, iluminarea are alte dimensiuni si ornamentatia e tratata cu calm sau, dimpotriva, cu greutate.

La inceput, aceste elemente au fost construite din materiale naturale precum lemnul sau ipsosul. Mai nou, sunt obtinute din compusi sintetici care fac ca bunul gust sa fie accesibil la o scara larga. Profilele decorative pot fi rigide sau flexibile, drepte sau ondulate. In functie de zona de amplasare, exista profile de tavan – cornise, scafe, grinzi decorative, domuri, rozete, ornamente s.a., pentru perete – brauri, chenare, ancadramente, coloane si pilastri, console si nise, ornamente si podea – plinte. Aceste produse pot fi regasite cu usurinta si in portofoliul si recomandarile noastre.

Intr-o incapere decorata cu astfel de elemente decorative, privirea se plimba printre ispite vizuale pe care numai maiestria le poate pune in valoare. Impreuna cu alte elemente de design interior, profilele decorative confera spatiului armonie, sustinere, subtilitate si  cursivitate. Tot profilele decorative stabilesc o ierarhie intr-o camera. De aceea, cand te afli intr-o incapere care a fost decorata in stil clasic, te cuprinde o senzatie de contemplare a frumosului si parca simti o fina relationare cu arhitectura.

Clasicul – un stil mereu in tendinte

Impulsul in designul clasic este de a incadra anumite obiecte, de mediere, dar si de ornamentatie. Si e aproape o nevoie de a da sarm si caracter spatiului unde te retragi zi de zi pentru ca asta te va face, cu siguranta, sa te simti implinit si special.

Important de stiut este ca stilul clasic se imbina foarte bine cu alte stiluri in amenajari placute, moderne si, cu siguranta, actuale. O regula de aur prin care sa nu dai gres cand iti iei acest angajament este urmarirea unei proportii 80/20 intre stiluri. Astfel, daca te-ai hotarat sa imbini stilurile clasic si industrial si doresti sa predomine stilul clasic, atunci ar fi bine sa stii ca acesta va ocupa nu mai mult de 80% din amenajare, in timp ce industrialul va ocupa 20%. De asemenea, vei afla cel putin una dintre necunoscutele design-ului daca vei pune functionalitatea la loc de cinste intr-un amestec eclectic care te poate pierde uneori. Si, totusi, imaginatia nu are limite. Vor exista mereu idei sclipitoare strict decorative care isi vor pune amprenta asupra unui mix de stiluri, cum ar fi o cornisa pe un hol minimalist unde vei putea insera o orhidee sau o rozeta decorativa intr-un living modern, care sa puna in valoare o lustra masiva. Clasicul va putea intotdeauna sa se remarce in contrast cu alte stiluri: doar imagineaza-ti un perete acoperit cu vopsea decorativa turcoaz cu accentele unor chenare decorative aurii. Nimic mai fancy! Gaseste puncte de legatura intre stiluri, de la texturi, mobile cu diferite finisaje, obiecte vintage reinterpretate si vei obtine o amenajare pe care gurile rele o vor numi cel putin “oachesa”.

Indrazneste si vei avea de castigat – asta e ceea ce putem sa te sfatuim. Iar daca vrei sa faci parte din clubul oamenilor iubitori de frumos, te asteptam sa faci cunostinta cu gama noastra de profile decorative.