Camelia Radu este acel gen de om care iubește enorm ceea ce face, are soluții pentru toți clienții, ține cont de bugetul lucrării și personalizează spațiul astfel încât ambientul să se transforme într-o formă concretă de artă.

Crezul Cameliei Radu în calitate de designer de interior este că poți crea acel loc special pe care cu toții îl numim ACASĂ plecând de la visuri, dorințe, emoții. Un designer de interior pasionat și încrezător în ceea ce face pune accent pe frumusețe, armonie, cromatică, stil și are în vedere întotdeauna destinația practică și funcționalitatea spațiului amenajat. 

La finalul proiectului se poate observa îmbinarea armonioasă dintre culoare, frumuseţe, stil și ergonomie, unde accentul luminii naturale amplifică scenografia luminii artificiale. Sunt elementele care asigură un rezultat peste așteptări și un client mulțumit și fericit. 

Pentru că avem o colaborare de lungă durată, am rugat-o pe Camelia Radu de la CR Design să ne povestească mai multe despre pasiunea ei, designul interior, cât și despre produsele Elegance Décor pe care le folosește recvent în proiectele ei:

  • Care consideri că este stilul architectural care îți surprinde personalitatea sau te definește cel mai bine?

Din păcate sau fericire nu am un stil anume, clienții îl definesc. Pentru că fiecare stil de design interior vine cu frumusețea sa. Mă bazez înainte de toate pe elementele și indiciile pe care le obțin de la client ca mai apoi să conturez stilul care i se potrivește. Preferințele mele nu trebuie să se vadă în alegerile pe care le fac, ci personalitatea clientului, ghidat bineînțeles de regulile estetice pe care eu le cunosc.

  • Care sunt arhitecții de talie internațională care te inspiră și de ce?

Masquespacio – pentru culoare și forme. Masquespacio este o companie de consultanță creativă premiată, creată în 2010 de Ana Milena Hernández Palacios și Christophe Penasse, care oferă spații cu personalitate unică. 

Și Kelly Wearstler – pentru eleganță și diversitate. Kelly Wearstler și-a fondat propria firmă de design Kelly Wearstler Interior Design (sau KWID) la mijlocul anilor 1990, deservind în primul rând industria hotelieră, iar acum proiectează în spații rezidențiale și comerciale, de ultimă generație. Ea a proiectat proprietăți pentru clienți celebri precum Gwen Stefani, Cameron Diaz și Stacey Snider. Stilul său de design interior luxos și exclusivist încorporează propriile modele create chiar de ea, precum și piese pe care le găsește la casele de licitație și obiecte ale colecțiilor de artă.

  • Cum ia naștere un proiect, un concept de arhitectură / design?

Studiind personalitatea și dorințele clientului. Un proiect de design înseamnă în primul rând multă implicare. Așadar, în primul rând facem o „radiografie” a dorințelor persoanei care deține spațiul și mai apoi ne îndreptăm spre soluții pe care le cuprindem în schițe și randări. 

Dincolo de toate aceste planificări legate de stil și detalii de design interior, într-o amenajare de calitate, ideile noastre prind viață când găsim acel fir comun al dorințelor și ideilor.

  • Care sunt obstacolele de care te lovești cel mai des și cum le depășești?

Lipsa bugetului, lipsa unei orientări constante a clienților, răzgândirile. Cea mai bună metodă de depășire sunt discuțiile, ajungând câteodată să facem sesiuni de semi terapie de familie. Poate părea ciudat, dar în meseria noastră este foarte important să știm să calibrăm dorințele, așteptările cu soluțiile reale pentru un spațiu. 

Bineînțeles că ajungem întotdeauna la un acord final, chiar dacă uneori acest travaliu al ideilor este provocator.

  • Ce te bucură cel mai mult la finalul unui proiect?

Imaginea finală. Iar fotografiile pe care le facem la finalul oricărui proiect ca să păstrăm acea amintire sunt importante. Astfel, fiecare proiect încercăm să-l aducem la nivelul în care să putem aduce un fotograf profesionist. Și așa știm sigur că și clientul când va păși în interior va avea acel impact de moment.

O sesiune de acest fel durează o zi, cu aranjat toate detaliile, accesorii, perne și pături decorative, tablouri etc. Deși e foarte multă muncă atunci, asta este satisfacția finală a muncii de câteva luni.

  • De ce ai ales să colaborezi cu Elegance Décor?

Rapiditatea în răspunsuri și ofertare au fost principalele motive pentru care continuăm colaborarea. Elegance Decor reprezintă pentru noi un furnizor de servicii de calitate, un furnizor de încredere pentru orice locuință, pornind de la fototapet, profile decorative, rozete tavan, chenare, și panouri decorative.

Oamenii cu care interacționez sunt clar cei care au menținut această relație. Am pus întotdeauna accent pe seriozitate pentru că dincolo de business este nevoie de clienți mulțumiți, de proiecte frumoase cu produse de calitate și mai ales implementate cu multă grijă.

  • Ce părere ai despre produsele Elegance Décor și care consideri că sunt top 3 avantaje ale acestora?

Elegance Decor reprezintă un partener de încredere care ne conduce întotdeauna spre frumos, spre un design de calitate. Unul dintre avantajele cele mai evidente este că produsele pe care le folosesc sunt de cele mai multe ori pe stoc, iar rapiditatea în astfel de proiecte este un atu în ochii clientului. În plus, Elegance Decor oferă suport tehnic și răspunsuri rapide. 

  • Care este primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la colaborarea cu Elegance Décor?

Prietenie. Iar acest lucru se poate traduce într-o colaborare frumoasă, de lungă durată pe care o apreciem.

  • Ce proiecte realizate cu produse Elegance decor îți vin în minte?

Amenajările noastre înseamnă spații creative, spații personalizate, cu accente pe detalii unice despre care se știe că fac întotdeauna diferența în design interior. De aceea, ori de câte ori vorbim despre o amenajare unică, vorbim de fototapet, profile decorative și chenare decorative care accentuează pereții unei camere. Iar, ca să răspund la întrebare, 3 proiecte foarte dragi de care ne amintim cu plăcere sunt: Casa Domnești, Casa Făgăraș, Casa Slobozia. 

Un designer de interior te ajută să găsești soluțiile potrivite pentru spațiul tău, să faci investițiile cele mai bune ținând cont de raportul calitate/preț, alege cele mai bune materiale și vine cu cele mai noi tendințe în amenajări interioare, fiind la curent cu tot ce e nou. 
Suntem convinși că ți-a plăcut interviul cu Camelia Radu și te-a inspirat. Te așteptăm în continuare pe blogul Elegance Decor cu alte persoane inspiraționale și informații utile pentru amenajarea casei tale.