Acolada Design este un birou de arhitectură și design interior unde se pune un mare accent pe responsabilitatea față de comunitate. Astfel, așa cum povestește Andreea Moisa, arhitectul coordonator, tot ceea ce creează Acolada Design este o dovadă de respect pentru ce e în jur, ca totul să fie mai frumos și mai elegant. 

Indiferent cărui client se adresează, din țară sau de peste hotare, la fața locului sau online, proiectele abordate de Acolada Design se parcurg în aceiași pași și se ajunge împreună la rezultatul dorit pentru că designul și arhitectura vorbesc limbajul bunului gust oriunde în lume.

Pentru că avem o colaborare cu Andreea Moisa de mai multă vreme, am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări despre meseria ei și cum a ajuns să colaboreze cu Elegance Décor:

Ce reprezintă Acolada Design?

Acolada Design înseamnă mai mult decât arhitectură sau design interior, înseamnă o echipă de oameni pasionați care investesc multă energie în a crea spații frumoase și practice, adaptate nevoilor reale ale omului contemporan.

Care consideri că este stilul arhitectural care îți surprinde personalitatea sau te definește cel mai bine?

Mid Century Modern – Pentru că elementele de design interior modern de la mijlocul secolului includ linii curate, tonuri decolorate, o combinație de materiale naturale și artificiale, forme grafice, culori vibrante și care integrează motive pentru interior și exterior.

Care sunt arhitecții de talie internațională care te inspiră și de ce?

Philip Johnson și Shigeru Ban – Am regăsit la ei aceeași preocupare pentru om și mediu după care și eu mă ghidez, pentru arhitectura care are ca scop principal înțelegerea persoanei care va locui în acel spațiu, pentru integrarea armonioasă a arhitecturii în mediul în care trăim.

Cum ia naștere un proiect, un concept de arhitectură / design?

Este un proces care necesită răbdare și deschidere din partea beneficiarilor, etapele de informare inițială fiind vitale pentru rezultatul final. De la stabilirea nevoilor și dorințelor fiecărui membru al familiei și transpunerea lor la nivel funcțional și estetic, până la alegerea celor mai fine detalii decorative și implementarea proiectului în șantier, fiecare pas are rolul lui în crearea unui concept viabil și personalizat.

Care sunt obstacolele de care vă loviți cel mai des și cum le depășiți?

Uneori, reticența beneficiarilor de a accepta idei mai îndrăznețe, unice, care să le reflecte personalitatea și să răspundă dorințelor acestora. Alteori, limitările impuse de buget. În prima situație, cu răbdare și prin realizarea unor randări cât mai fidele realității reușim să-i facem să iasă din confortul unui amenajări corecte, dar fără prea multă originalitate.

În cel de-al doilea caz, căutăm să ne apropiem cât mai mult de atmosfera dorită, căutând să îmbinăm materiale, finisaje, decorațiuni de accent cu elemente mai neutre, reușind să echilibrăm astfel bugetul și să ne încadrăm în cerințele clienților noștri (atât financiare, cât și estetice).

Există soluții în fiecare situație, atât timp cât nu se dorește o anumită amenajare care nu este compatibilă cu spațiul sau bugetul alocat.

Ce te bucură cel mai mult la finalul unui proiect?

Încântarea și bucuria beneficiarilor care se citește pe fața lor, zâmbetul și sclipirea din ochi că am realizat exact ce își doreau sau chiar că le-am depășit așteptările. Totul se poate obține atunci când stabilim de la bun început cu claritate și transparență tot ceea ce urmează să facem.

Dacă ar fi să descrii jobul de arhitect / designer în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Provocator. Solicitant. Încântător.

Cum ai ajuns să colaborezi cu Elegance Décor?

Eram în căutarea unor produse care să pună cât mai bine în valoarea amenajările realizate de către designerii și arhitecții noștri. La Elegance Décor am găsit elementele decorative de care aveam nevoie pentru proiectele noastre pentru a aduce personalitate și culoare spațiilor create de noi. Am folosit cu succes profile decorative, chenare, rozete și panouri decorative.

Care este primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la colaborarea cu Elegance Décor?

Profesionalism. Am descoperit că împărtășim o viziune comună asupra designului interior și a rolului pe care acesta îl are în viața clienților noștri – să transformăm fiecare casă în ACASĂ punând accent pe calitate și bun gust.

Despre Andreea Moisa & Acolada Design

Andreea Moisa crede cu tărie că nu există arhitect care să fii trecut prin toți acești ani grei de facultate, stagiatură și start în carieră fără să iubească oamenii și fără să-i pese de fericirea celor care vor trăi în casele proiectate de el.
Fie că realizează arhitectura unui imobil comercial, amenajarea unei grădini sau designul interior al unei case la Acolada Design toți pașii sunt parcurși împreună, ca într-o familie, cu înțelegere și respect pentru oricare opinie. Viziunea de lucru fiind de la interior spre exterior, adică „mai întâi cu sufletul și apoi cu ochii”.