De ce să alegi un covor rotund?

Dacă vrei să refaci decorul într-o încăpere și ești în lipsă de idei, schimbarea covorului este benefică.

Găsirea covorului perfect poate fi o provocare, nu în ultimul rând datorită ofertei abundente de pe piață. Deși rareori i se dă importanța cuvenită, când vine vorba de decorarea camerei, această piesă care doar acoperă podeaua, este cu adevărat un element esențial în stabilirea designului final al încăperii. Din punct de vedere vizual, un covor poate să desăvârșească decorul sau poate strica totul. Valoarea sa utilitară constă în furnizarea unei suprafețe calde și confortabile pentru a-ți pune picioarele. Între stilul și culoarea potrivită, există o întreagă gamă de alte caracteristici de luat în considerare precum dimensiunea corectă, forma, materialul, scopul, argumentele pro și contra.

Extrem de satisfăcătoare pentru refacerea decorului din casă poate fi adăugarea unui covor rotund.

Va trebui să intrăm în acea lume unde un covor rotund poate să facă viața mai confortabilă, fiind totodată o modalitate foarte bună de a vă diferenția de ceilalți și de a aduce mai mult farmec în casă.

Când ar trebui să alegeți un covor rotund?

Cea mai populară formă de covor este, desigur, covorul dreptunghiular. Îl vedem peste tot, în sufragerie, sub masa din dining și pe holul îngust.

Uneori însă, este nevoie de un covor rotund frumos pentru a crea o compoziție minunată. Un covor rotund este o decorațiune de neînlocuit al oricărui interior, așezat în mijlocul camerei va juca rol de decorațiune sau chiar unul principal. Este potrivit atât pentru un living modern, cât și pentru un dormitor mobilat tradițional.

Un covor rotund frumos arată excepțional de bine și se va potrivi perfect în orice interior. Covorul poate avea perii scurți și o margine decorativă, care îi adaugă și mai mult farmec sau poate fi cu perii lungi, dând senzația de pufos și plăcut la atingere, în plus va încălzi orice podea și va crea o atmosferă confortabilă în cameră.

Un covor rotund funcționează bine cu anumite piese de mobilier sau în anumite locuri, cum ar fi camera copilului sau camerele de studiu. Un covor rotund mic este, de asemenea, ideal pentru definirea unei zone speciale într-o încăpere, cum ar fi crearea unui loc de lectură cu fotoliul preferat.

În zilele noastre, covoarele rotunde primesc mai multă atenție ca niciodată.

De Crăciun este o idee foarte bună să aranjăm bradul în mijlocul unui covor rotund, delimitând astfel o zonă specială, care cu siguranță va deveni zona de maxim interes a încăperii. După trecerea sărbătorilor covorul rotund va fi folosit în continuare datorită motivelor ce te vor face ca întotdeauna să-ți placă folosirea unui astfel de decor.

Motive pentru care este potrivită alegerea unui covor rotund?

Iată câteva motive pentru care să alegi un covor rotund, care să te ajute în crearea unui decor magic:

  • Covoarele rotunde înmoaie și adâncesc orice zonă. Suntem înconjurați de obiecte dreptunghiulare, pereți și piese de mobilier în casele noastre, mai ales atunci când casa noastră este într-un stil modern, industrial. Astfel de case și apartamente au nevoie de ceva care să înmoaie inteligent spațiul și să facă orice zonă să se simtă mai intimă, profundă și personală. Asta e treaba pe care un covor rotund o face uimitor de bine. Motivul pentru care doriți să înmuiați aceste linii dure nu este pur și simplu pentru estetic. De fapt, Chi, fluxul de energie, are o mișcare circulară. Covoarele rotunde permit Chi să curgă liber în spațiul casei, creând un feng shui bun.
  • Covoarele rotunde creează un aspect coerent. Dacă printre decorațiunile din cameră ai obiecte rotunjite, un covor rotund le poate conecta pe toate într-un mod unic, fără a părea copleșitor. Pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră specifice, alegerea unui covor rotund personalizat, în culori proaspete și luminoase poate fi un adevărat jackpot pentru astfel de camere și zone. Acesta servește ca un punct central al camerei care conectează cu succes toate piesele de mobilier, iluminatul, formele și arhitectura generală a zonei, creând un spațiu de locuit armonios.
  • Covoarele rotunde pot îmbrăca un colț. Dacă sunteți mai mult un minimalist și probabil că vă place stilul de design Wabi Sabi, unde designerii de interior aleg să decoreze un colț al camerei, acesta fiind cunoscut sub numele de stilul „un colț”, cu siguranță un covor rotund vă poate ajuta să realizați acest lucru cu succes. Pentru a atinge stilul „un colț”, începeți prin a îmbrăca colțul camerei cu fotoliul sau masa preferată și așezați delicat un covor rotund de lux sub el pentru a evidenția zona. Vă propunem să alegeți un covor moale. Picioarele goale vor simți că pășesc pe un nor.
  • Covoarele rotunde sunt excelente pentru pune împreună mai multe covoare. Un covor rotund poate sta frumos lângă un covor dreptunghiular. Un covor rotund este o modalitate excelentă de a delimita un scaun statement, o masă sau alte piese de mobilier din spațiul de locuit.
  • Covoarele rotunde adaugă căldură și textură. Tuturor le place când casa arată caldă și confortabilă. Dar toate aceste sentimente bogate de textură, profunzime și căldură nu sunt întotdeauna ușor de creat. Atunci intervine un covor rotund. Pentru a adăuga căldură și textură camerei, așezați un covor rotund peste podelele ceramice, plăci sau laminate și va face să vă păstrați confortul în timpul lunilor de iarnă.
  • Covoarele rotunde fac camerele mici mai deschise. Indiferent de culoarea și modelul pe care îl alegeți, dacă plasați un covor rotund într-un spațiu mic, cu siguranță va crea efectul vizual al unei zone mai mari. Aceste covoare vor face camera mai deschisă, mai luminoasă și mai aerisită, în timp ce înmoaie orice margini dure ale mobilierului. Ca un bonus suplimentar, covoarele rotunde sunt un plus incredibil pentru camera copilului și pot crea o mică zonă de joacă drăguță pentru aceștia. Un covor rotund multicolor, fabricat din lână pură, este moale și sigur pentru copilul tău ca să se rostogolească, să se târască și să doarmă fără probleme.
  • Covoarele rotunde atrag atenția asupra zonei dorite. Ele devin punctul focal al spațiului și sporesc confortul întregii încăperi. Este și situația când de Crăciun punem bradul pe un covor rotund. Mărimea covorului este foarte importantă, mai bine mai mare decât mai mică. Este de preferat ca în colțul special creat, tot mobilierul să stea cu picioarele pe covor.