I’m a dreamer..my dreams are endless” este ceea ce consideră Cosmina Chinciu, interior designer, că o definește.

Cosmina este interior designer & ambiance creator la TR Studio Architecture & Design. TR Studio reprezintă materializarea ideii că 6 prieteni, cu experiențe diferite, cu viziuni diferite și abilități diferite, pot forma o echipă omogenă având aceleași valori profesionale.

Pentru că avem o colaborare frumoasă de mai mulți ani, am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări pentru a  afla mai multe despre pasiunea ei – designul interior – și motivele pentru care a ales să colaboreze cu Elegance Decor:

  • Cum ai ajuns să colaborezi cu Elegance Décor?

Când am început, în anul 2015, să activez la TR Studio, aveam deja de câțiva ani o relație de colaborare cu Elegance Décor. Această legatură cu Elegance Décor s-a păstrat până în prezent și s-a trasformat chiar într-un parteneriat permanent.

  • De ce ai ales Elegance Décor?

Pentru produsele la care raportul calitate, preț, timp este benefic pentru clienții noștri.

  • Ce părere ai despre produsele Elegance Décor și care consideri că sunt top 3 avantaje ale acestora?

În primul rând ceea ce contează enorm este că vorbim de produse calitative, iar basic-urile, adică produsele cu care noi arhitecții lucrăm frecvent, sunt întotdeauna „pe stoc” și pot fi procurate în cel mai rapid timp posibil. Acest lucru creează o impresie foarte bună clienților.

  • Care este primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la colaborarea cu Elegance Décor?

Pentru noi, Elegance Décor este asociat în primul rând cu ACASĂ, pentru că proiectele noastre se transformă în locul cel mai drag clienților noștri. De aceea, mă gândesc că ”Familie” cuvântul potrivit. 

  • Care consideri că este stilul architectural care îți surprinde personalitatea sau te defineste cel mai bine?

Stilul eclectic contemporan urban – Miami Artsy. Concret, amenajările interioare în stil eclectic pot fi o combinaţie de minimalism, clasicism şi retro. Îmi place acest stil în mod special deoarece îți permite să alegi, din diverse stiluri, acele elemente care sunt considerate a fi cele mai bune, reprezentative sau pur şi simplu preferate de client. Este un stil foarte ofertant, care nu impune restricţii, dar, în schimb, presupune multă imaginaţie, îndrăzneală şi bun-simţ. Și astfel se obţine o amenajare în stil eclectic contemporan.

  • Care sunt arhitecții de talie internațională care te inspiră și de ce?

În ceea ce înseamnă arhitectura nu am un specialist pe care îl urmăresc cu ardoare, dar pe domeniul interior design unde activez cred că Ferris Rafauli este pentru mine The wonder design God

  • Cum ia naștere un proiect, un concept de arhitectură / design?

Pentru noi un proiect de design ia naștere din chimia pe are o avem cu beneficiarul și nevoile lui, dar și cu spațiul care trebuie să fie amenajat.

  • Ce vă bucură cel mai mult la finalul unui proiect?

Bucuria beneficiarului când constată că în realitate casa lui este mai frumoasă decât în randare. Acest lucru ne dă motivația de a merge mai departe și este motorul de a ne depăși mereu limitele în ceea ce privește designul interior.

  • Daca ar fi să descrii jobul de architect / designer de interior în 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Job-ul de designer de interior – Dream Bigger Dreams Always, chiar dacă sunt 4 cuvinte!

  • Ce proiecte realizate cu produse Elegance decor îți vin în minte?

Apartamentul Invingătorilor – pentru amenajarea acestui apartament am folost tapetul personalizat Rebel walls și wall&deco rezultatul fiind unul încântător.

Eternal Holiday – este un proiect foarte interesant în amenajarea căruia am ales să folosim tapetul și profilele de la Elegance Décor fiind exact ceea ce ne doream pentru această amenajare.

Și mai avem o serie de proiecte în desfășurare cu produse de la Elegance Decor, de la fototapet, chenare decorative și brâuri pentru perete, cornișe pentru tavan și panouri decorative extrem de interesante.

Despre Cosmina Chinciu

A copilărit în Focșani iar in prezent trăiește în București. A studiat la Facoltà di Architettura di Alghero, în anul 2012 devine absolvent al facultății de arhitectură și în anul următor începe cursurile de Master of Intercultural Management la Departamentul UNESCO, pe care le termină în 2014.

Cosmina Ruxandra Chinciu are o experiență îndelungată de peste 11 ani în design interior. După aproape 4 ani ca designer la Atelier 507, în ultimii 6 ani a ales să înceapă colaborarea cu TR Studio Architecture & Design, ca designer de interior și creator de ambianță.