Varietatea tipurilor de covoare este atât de mare, încât nu exista, efectiv, o persoana care să nu găsească un covor pe placul sau, care să se asorteze cu absolut orice tip de încăpere. Practic, acestea vin într-o gamă de stiluri, culori și modele diferite, oferind numeroase oportunități pentru a vă exprima personalitatea prin design. În fiecare an însă, există tendințe unice de design care se aplică în mod special covoarelor și mochetelor, tendințe care determina dacă aveți o locuință la modă sau nu. Pe măsura ce trec anii, moda aduce tendințe noi și incitante, în timp ce le reinventează pe cele vechi. Indiferent pentru ce încăpere din casă căutați covorul, cu siguranță există ceva pentru fiecare. 

Un covor living poate transforma cu adevărat un spațiu și îi poate oferi un aspect surprinzător. În timp ce covoarele texturate și plușate pot crea un sentiment de confort, unul îndrăzneț și modern poate conferi unei camere un chic unic și o personalitate autentică. 

Covorul are acel ceva care dă casei un aspect unitar și confortabil. Deși până acum câțiva ani tendința a fost de a renunța la covoare sau de a alege covoare de mai mici dimensiuni, de un an covoarele revin în tendințe, cu modele stilate care își găsesc locul în orice casă. În tendințele actuale podeaua nu trebuie neglijată. Covorul este o modalitate fantastică de a adăuga culoare și formă casei tale.

Tendințe actuale în materie de covoare living

Experții în design interior, oferă o mână de ajutor pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe pentru covor living.

 • Covoare cu imprimeuri și modele îndrăznețe. Cu cât mai îndrăzneț, cu atat mai bine. Taupe, crem, gri și alte nuanțe naturale au fost un obiectiv important în ultimul deceniu. Dar noul deceniu ne pune la dispoziție nuanțe și imprimeuri îndrăznețe. Aceste nuanțe includ culori precum galbenul și albastru clasic. În ceea ce privește covoarele cu modele si imprimeuri, culorile se întind pe toată gama. Cu toate acestea, vedem covoare cu modele și imprimeuri care prezinta un amestec interesant de linie și cu un accent special pe formele geometrice.
 • Covoare rotunde. Acest stil de covoare este considerat o tendință deoarece evidențiază stilul unic al oricui. Un covor living rotund poate da o nouă definiție camerei, dând impresia unei încăperi mai spațioase. Modelele naturale tind să se potrivească mai bine cu covoarele în formă rotundă, deoarece oferă o senzație mai artistică. Alegerea unui covor rotund pufos este o altă tendință în zilele noastre, deoarece oferă un aspect mai luxos.
 • Covoare din fibre naturale. Textura unei fibre noi cum este iuta, lâna sau mătasea este fără pereche, de aceea covoarele din fibre naturale continuă să fie în tendințe. Materialele naturale, cum ar fi lâna și mătasea, au fost întotdeauna preferate. Cu toate acestea, sunt și alte opțiuni naturale care oferă o senzație plăcută și creează tipurile de medii confortabile și primitoare. Covoarele realizate din materiale ecologice, cum ar fi sisalul și iuta, sunt din ce în ce mai populare și extrem de dorite azi.
 • Covoarele shaggy se poartă iar. Un covor living la modă în anii ’60 era covorul shaggy în Marea Britanie și SUA, dar se pare că această modă s-a întors în forță peste tot. Covoarele oferă un aspect confortabil și arată mai elegant, având o atingere relaxantă, ceea ce le face alegerea ideală pentru dormitoare.
 • Covoare inspirate de natură. Natura a fost întotdeauna o sursă nelimitată de inspirație pentru designul interior. Ca accesoriu perfect pentru casă, covoarele sunt o modalitate excelentă de a întâmpina natura cu culorile si motivele sale inspiratoare, creând un aspect liniștitor în casele moderne. Cu modele specifice inspirate de natură, covoarele vor avea modele florale uimitoare, motive botanice pline de viață și peisaje naturale abstracte, cum ar fi frunze de toamnă, ape sau munți accidentați.
 • Covoare persane antice. Deși tendințele vin și pleacă, se pare că un covor living persan va fi întotdeauna în tendințe. Fie că decideți să cumpărați un covor persan cu propria poveste sau doriți unul nou, decolorat, care să aibă un aspect antic, covoarele persane de epoca emană misticism, antichitate și o frumusețe veche care funcționează cu orice stil.
 • Covoare în modele geometrice simple dar cu impact. Modelele geometrice curate, simple, dar cu impact, vor fi unul dintre cele mai populare și în tendințe, asociat cu stilul scandinav. Covoarele în modele geometrice cu tonuri estompate sunt alegerea perfectă, modelele care prezintă o schemă de culori neutre, monocromatice, vor fi văzute și în casele moderne. Un covor living cu modele geometrice va completaelegant orice interior minimalist sau scandinav.
 • Covoare în nuanțe neutre, dar elegante. Griul rămâne în tendințe dar în combinație cu alte nuanțe neutre. Diferite nuanțe de bej și maro se vor bucura de o mare popularitate, împreună cu nuanțe de negru și gri. Covoarele cu o astfel de paletă subtilă de diferite tonuri neutre vor crea un aspect confortabil și primitor, aducând în același timp un sentiment de liniște.
 • Covoare turcești. Stilurile de covoare turcești sunt foarte în tendințe, emană stil de ceva timp și sunt considerate elementul definitoriu al unei camere. Covoarele turcești sau orientale dau un aspect vintage sau clasic camerei, așa încât dacă doriți un aspect tradițional, mergeți pe linia covoarelor turcești. Ele sunt un must-have în orice casă modernă.
 • Covoare patch-uri. Tendințele covoarelor sunt profund inspirate de aceasta tendință uimitoare care combină multe culori și modele împreună. Modelele de covoare patch-uri sunt create prin coaserea petelor de diferite culori, tradiții și culturi împreună pentru a da un design vintage. Bucăți de texturi diferite se reunesc pentru a crea o capodoperă, o bună alegere pentru o casă modernă.
 • Covoare moderne de lux. Un covor living de lux, elegant, poate schimba aspectul acestei încăperi. Puteți lua în considerare covoare de lână pakistaneze țesute manual, pentru a da acea notă unică. Paleta lor minunată îl face o alegere ideală. Un covor frumos va poate ajuta să aduceți un sentiment de noutate acasă, să creați un aspect mai primitor și să vă ajutați să creați un efect wow.

Cu aceste tendințe atrăgătoare pentru covoare, casa va emana eleganță și stil. Covoarele adaugă un strat suplimentar de personalitate și stil, dar pot fi destul de costisitoare. Vestea bună este că nu trebuie să sacrificați stilul sau chiar calitatea, atâta timp cât știți ce să căutați.