Adesea întâlnim în reviste de design expresii precum „stil de viață luxos” sau „case luxoase”, dar întotdeauna este greu să explicăm ce anume denotă. Identificarea exactă a înțelesului de case luxoase variază cu siguranță în funcție de preferințele personale, dar implică și obiecte de mobilier scumpe, obiecte de artă și elemente de decor care fac diferența.

Designul interior al caselor luxoase este definit de acea aură particulară pe care o simți de la intrare ca rafinament, eleganță, strălucire, simțul proporțiilor și un sentiment distinctiv de unicitate. Luxul este hedonist și izvorăște din creativitate, inspirație și confortul suprem, mai simplu spus este arta de a te răsfăța.

Care sunt caracteristicile unei case luxoase?

Definiția unei case luxoase nu poate fi niciodată foarte specifică. Este mai mult un proces natural care se modifică de-a lungul timpului și înflorește prin alegerile noastre de zi cu zi ale stilului de viață. Cu toate acestea, există câteva caracteristici comune ale spațiilor de lux. 

Iată astfel ce vedem adesea în cele mai multe case luxoase:

Profunzimea detaliilor

Profunzimea detaliilor este ceea ce împinge limitele de design mai departe prin depășirea obișnuitului. Este vorba despre creativitate, inspirație și explorare, toate trei în contextul și povestea ce formează baza în arta interioarelor de lux. 

Spațiile nu trebuie să fie foarte mari, este nevoie ca totul să se îmbine într-un sens armonios. 

  • Vom vedea frecvent în casele luxoase pereți decorați cu profile decorative, rozete, chenare, brâuri decorative și tot felul de ancadramente care dau personalitate spațiului. Pe Elegance Decor găsești profile decorative de calitate superioară, fabricate din polimer rigid sau poliuretan de înaltă densitate, materiale dau o acuratețe deosebită amănuntelor și detaliile vor fi deosebite, de calitate;
  • Decorarea tavanului cu profile și chenare decorative în centrul căruia se poate găsi o rozetă ce încadrează un candelabru impunător. Toate aceste elemente de decor vor avea continuitate cu modelul cornișei de tavan și al scafei ce include sistemul de iluminat ambiental.
  • Coloanele ce vor delimita anumite zone de utilizare, cum ar fi diningul într-un living open space, reprezintă în același timp inima esteticii interioare de lux, iar o casă luxoasă se bucură cu adevărat de un astfel de design perfect. 

Prin urmare, detaliile decorative au o putere magică în interioarele rezidențiale de lux, care sunt create în funcție de preferințele clientului, de la mobilier și artă personalizate la pardoseli personalizate și ancadramente pentru ferestre și uși.

Profunzimea detaliilor

Să trăiești în case luxoase înseamnă pe lângă o stare de confort și comoditate, și un ambient plin de eleganță și rafinament. Amenajarea ar trebui să se simtă caldă și primitoare, dar mai ales unică în caracteristicile sale, invocând o emoție de bunăstare extremă.

În timp ce calitatea interioarelor luxoase a fost cândva marcată de opulență și extravaganță, astăzi căutăm să proiectăm spații care îmbină confortul cu strălucirea, folosindu-se frecvent elemente de decor unice și spectaculoase: 

  • Un candelabru impunător este o caracteristică specifică locuințelor de lux, plasat fie în holul de la intrare, fie în living. Interioarele moderne de lux reîmprospătează jocul luminilor prin utilizarea iluminatului de forme și dimensiuni atipice. Profilele decorative cu bandă led sunt foarte potrivite într-o casă luxoasă care pune accent pe iluminat;
  • Tapetul joacă un rol esențial în interioarele de lux. Integrarea unui tapet de efect în decorul casei tale personalizează spațiul rafinat în care vrei să trăiești. Noile modele de tapet textil și fototapet cu texturi extraordinare reprezintă finisaje de lux, cu o compoziție de înaltă calitate, care rezistă foarte bine în timp. Pe site-ul Elegance Decor vei descoperi o varietate de modele de tapet textil și fototapet, potrivite cu orice viziune ai avea.
  • Oglinzile sunt adesea folosite în interioarele de lux pentru a aduce strălucire și luminozitate. Este bine să fie accentuate de ancadramente care să le pună în evidență.
  • În cele mai multe case luxoase, șemineul joacă un loc central. Pentru a reprezenta un punct focal al camerei, încadrează-l cu profile decorative și ancadramente care să-l scoată în evidență. 

La Elegance Decor, găsești astfel de profile decorative de interior și exterior ușor de montat, deoarece sunt din materiale ușoare precum polistirenul sau poliesterul, foarte manevrabile și cu o rezistență mecanică suficient de bună.  Calitatea superioară a materialelor permite vopsirea în diferite nuanţe şi curăţarea lor, în acest mod fiind uşor de integrat în amenajări cu diferite teme şi stiluri.

Materiale calitative și note de strălucire

Marmura naturală și onixul sunt luxoase prin natura lor și adaugă valoare de durată casei tale. Într-un ambient de lux, cu ajutorul texturilor poți crea caracteristici unice și puncte focale uimitoare. În spațiile minimaliste de lux, una sau două astfel de piese declarative pot face o adevărată magie.

Accentele metalice strălucitoare subliniază atractivitatea camerei și se potrivesc bine cu fiecare stil de design interior. Aurul, argintiul, alama sau cuprul funcționează excelent în combinație cu țesături moi și rafinate, cum ar fi catifeaua și mătasea. 

Într-o amenajare premium, panourile decorative pot transforma spectaculos orice încăpere, dacă acestea sunt alese inspirat. Panourile decorative din lemn sunt o opțiune modernă, ușor de introdus în orice decor și se încadrează perfect în caracteristicile unei case luxoase.

Perfecționarea constantă a designului interior modern de lux înseamnă crearea unui spațiu care este proiectat cu grijă, dar nu ostentativ. Este o artă de a te limita la folosirea doar a celor mai importante elemente fără a cădea în capcana kitsch-ului.

Dacă te gândești să adaugi casei tale câteva elemente mai rafinate pentru a o upgrada către mai multă eleganță, cu siguranță portofoliul de produse Elegance Decor îți va da mai multe idei pentru un design reprezentativ unei case luxoase.